Itt a tavasz, s nemsokára megérkezik a nyuszi is. Ha egyszerűen megvalósítható és mutatós dekorációs ötleteket kerestek Húsvétra, nézzétek meg inspiráló minigyűjteményünket. A legtöbb hozzávalót be sem kell szereznetek, mert szinte minden megtalálható az otthoni fiókok mélyén is. Vágjatok, fessetek, ragasszatok együtt, a legjobb családi program mindig a közös alkotás! 🙂
Szeretünk lufival dolgozni, nemcsak mert költséghatékony alapanyag és mindig lehet otthon néhány innen-onnan megmaradt darab, hanem mert rengeteg módon felhasználható, színes, puha, könnyen alakítható és látványos. Egyszerűen kezelhető, bár ha túl feszesre fújjuk vagy rosszabb minőségű lufink van, gyorsan kipukkanhat, ezért próbáljátok meg a maximumnál kicsit kevesebb levegővel megtölteni, hogy sokáig egyben maradjon a húsvéti dekoráció.

1. Lufinyuszi fej

Már akkor is mutatós húsvéti dekorációt kapunk, ha felfújjuk a lufinkat és különböző mintákkal, formákkal díszítjük. Elképzelhetjük a lufit, mintha egy nyuszi feje lenne, alkoholos filccel megrajzoljuk a szemeket, a szájat, a bajuszt és az orcapírt. Vékony papírból (például pergamenből) kivágott nyuszifület ragasztunk az arcocska tetejére, a hagyományos cellux is rögzíti. Már csak egy színezett vagy natúr hurkapálcára lesz szükségünk, amire felerősítjük egy színes szalag segítségével a formát, így könnyen csokorba rendezhetjük a húsvéti állatokat vagy beletűzhetjük azokat külön-külön a növények mellé a virágtartóba. Ugyanez működik csibével, barival is. Jó móka és a kicsik is kiélhetik kreativitásukat.

Forrás: itt és itt vagy a fotókra kattintva.

2. Húsvéti lufitojás

A színes felfújt lufijainkra tekinthetünk úgy is, mint dekorálandó tojásokra. Csak festék, néhány ecset, esetleg kör alakú szivacs kell hozzá, de az ujjunkat is használhatjuk. Ha a hagyományosabb utat követjük lehet pöttyözni, csíkozni, hullámozni, de írhatunk is üzenetet vagy rajzolhatunk valamilyen konkrét formát, például növényeket és állatokat is. Szabályosabb formákhoz a motívumokat vékony papírból kivághatjuk és stencilként felhelyezve körbefújhatunk festékspray-vel. Ha merészebb lakásdekorációt szeretnénk, dobjuk fel lufinkat arannyal, márványozással vagy fröcskölős technikával. A jól bevált hurkapálca segíthet a megfelelő rögzítésben, de készíthetünk füzért is damillal vagy szalagokkal.

Forrás: ittittitt és itt vagy a fotókra kattintva.

3. Mutatós gömbdekor

Ugyan lufijainkat ezúttal csak formázásra használjuk, mégis személyes kedvencünk ez a technika, mert a végeredmény mindig egyedi, különleges és sokszínű DIY dekoráció. Ha épp nem húsvét lenne a témánk, akkor is rengeteg ötletet valósíthatunk meg, hálószoba lámpák, szülinapi vagy esküvői füzérek, asztali tárolók készülhetnek ily módon. Nem kell más hozzá csak lufi, valamilyen ragasztó és az anyag, amit szeretnénk tojás vagy gömb alakúra formázni. A lufit felfújjuk, felhelyezzük az elemeket a ragasztó segítségével, megvárjuk, míg megszárad, majd kipukkantjuk a lufit és készen is vagyunk. 🙂

A DettyDesign oldalon részletesen megtaláljátok a készítés menetét, nézzétek mennyire egyszerű és a legjobb, hogy a szükséges ragasztót házilag is elkészíthetitek. Gömbünk lehet cérnából, fonalból de mutatósak a csipketojások is. Művünket fellógathatjuk egyesével vázába helyezett ágacskákra, de kis lyukat vágva, mint egy fészket megtölthetjük igazi festett tojással vagy csokinyuszival is. Képzeljétek, van aki ezt a technikát csokigömbök készítésére használja, kizárólag ehető alapanyagokat, esetünkben olvasztott csokit folyat a tojásméretűre felfújt lufira, ami ezúttal vastagabb, mint a hagyományos, hogy bírja a hőt.

Forrás: ittitt és itt vagy a fotókra kattintva.

Reméljük megjött a kedvetek a közös alkotáshoz, még van pár napunk húsvéti hangulatba kerülni!

Hozzászólás